Panggilan "BABI" Dari Orang Cina Terhadap Melayu

[starttext]

Bukti yang secara jelas Melayu sering dihina dan dikutuk dengan panggilan "BABI". Orang Cina khususnya yang menyertai perhimpunan Bersih 3.0 yang kononnya dikatakan sebagai "perhimpunan AMAN" jelas membuat cubaan untuk melaga-lagakan antara sesama penduduk di negara ini dan ini adalah salah satu usaha jahat mereka.Jikalau sememangnya mereka ini tidak menggelarkan Melayu sebagai "BABI", JejariKami mengesyorkan kepada anda semua untuk melihat dengan teliti kandungan dan mesej yang telah dinyatakan oleh pihak di atas semasa mengeluarkan pendapatnya.

Sudah terang-terang di ayat pertama iaitu :
"Please don't call Malays "babi" anymore."

Ayat di atas menunjukkan yang selama ini mereka telah menggelarkan bangsa Melayu dengan binatang tersebut. Adakah ini yang ingin diperjuangkan oleh mereka? Adakah perkara ini masih lagi tidak dapat dilihat oleh mereka khususnya oleh penyokong-penyokong Pakatan dan Bersih 3.0 yang membuta-tuli mengikut perhimpunan yang telah diselitkan dengan AGENDA tertentu? Tidakkah mereka sedar yang ini hanyalah tindakan mereka untuk meraih kepentingan mereka sendiri dalam tujuan politik serta kedudukan mereka untuk memegang jawatan / kuasa?

Sedarlah..

Mereka hanya ingin mempergunakan seramai orang yang boleh untuk kepentingan mereka sahaja. Sudah menjadi lumrah Pakatan menjadi orang yang mempunyai sifat "SELFISH".

"Habis madu, Sepah dibuang" sinonim dengan situasi yang bakal dihadapi oleh penyokong-penyokong tegar pakatan yang telah 'dibutakan' dengan janji-janji manis Pakatan yang handal dalam bermain kata-kata ibarat "Menanam tebu di tepi bibir".[endtext]

0 comments:

Post a Comment