SEEFOOD, KEJAYAAN ANAK MALAYSIA

http://www.youtube.com/watch?v=LmYO_EJ1580endofvid

[starttext]

Sinopsis:

Julius seekor jerung ganas tetapi sebernanya sangat ceria bersama Pup Seekor Yu Buluh bermain di terumbu karang. Tiba-tiba terserempak dengan dua penyelam yang mengambil telur telur ikan. Pup gagal untuk menyekat mereka. Pup yang kesedihan cuba dipujuk oleh Julius dengan aksiaksi yang melucukan tetapi gagal lalu Julius membawa pup pulang ke kediamannya, disebuah kapal karam yang penuh dengan wang emas.

Sementara itu sebuah kilang yang berhampiran persisiran pantai telah membuang sisa-sisa bahan industri kedalam laut berhampiran tempat tinggal mereka, mengakibatkan pencemaran kepada terumbu karang, air laut dan kehidupan lain. Julius ditugaskan untuk menyelamatkan Pup Octo dengan ciptaan barunya yang mampu membuat Julius naik kedarat. Julius yang naik kedarat kini menjadi buruan penyelam-penyelam tersebut yang juga ingin menjadikan dia sebagai salah satu hidangan istimewa.


Komen Lensakini

Filem ini adalah kejayaan anak Malaysia yang patut dibanggakan. Pertama kali menonton trailer, tidak disangka filem animasi sehebat ini adalah produk keluaran Malaysia.

Kejayaan Filem ini juga didorong dengan bantuan oleh agensi kerajaan yang secara terus menurus membantu
rakyat serta syarikat Malaysia dalam mengetengahkan bakat dan potensi yang ada ke peringkat yang lebih tinggi. Terima Kasih kepada MDEC kerana berjaya menterjemahkan dasar kerajaan dan Tahniah kepada syarikat penerbitan filem ini terutama anak-anak Malaysia yang gigih menjayakan filem ini.

[endtext]

3 comments:

  1. Anonymous said...

    Tahniah kejayaan Anak Malaysia..!

  2. Anonymous said...

    tahniah..!!!

  3. Kamal said...

    Aku dah tgk.. Mmg berbaloi2!!.. hahaha

Post a Comment